Web Tabanlı Yazılım Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Web tabanlı yazılım nedir?

Internet Explorer, Firefox, Safari, Google Chrome gibi Web tabanlı tarayıcılar vasıtasıyla sorunsuz olarak çalışan programlar veya yazılımlar olarak ifade edebiliriz.

Küresel çaptaki bilgi ağı olan internet, öneminin anlaşıldığı ve fark edildiği günümüzde, yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

2fd9bc680-48cf-4c59-96c3-4726d1dad9ca.jpg
388689c6a-7ded-4e0e-91a0-3898bc67d851.jpg

Web tabanlı yazılımların, kullanıcılara sağladığı çeşitli yararlarının anlaşılmasıyla, kullanımları da hızla arttığı gibi, sürekli olarak geliştirilmiştir.

Web tabanlı yazılımları asıl değerli kılan şey, masa üstü yazılımlara göre, bilgiye herkesin, her zaman, her yerde erişilebiliyor olmasıdır.

Web tarayıcılarında, sorunsuz bir şekilde çalışmaları, onları tercih sebebi haline getiriyor.

Web tabanlı yazılımlar, geçmişte yavaş olmaları ve pahalı olmaları sebebiyle pek fazla tercih edilmiyorlardı.

Günümüzde, internetin günlük hayatımızda edindiği büyük yer ve alışkanlıkların artması nedeniyle, bu yazılımları önemli hale getirmiştir.

Bu önemleri nedeniyle, kullanıcıların talepleri ve alışkanlıkları da bu yöne kaymıştır.

Bu durum, yazılımcıları, kullanıcıların istek ve talepleri doğrultusunda yazılımlar üretme ve geliştirmeye yöneltmiştir.

Daha kolay ulaşım ve yaygın bir kullanım ağının oluşmasının da bu yazılımların ortaya çıkmasında ve geliştirilmelerinde payı çoktur.

Web tabanlı yazılımların avantajları nelerdir?

1-Internet ağ sistemi dünyanın en ucuz ağ sistemi olması ve her bilgisayara ayrı ayrı bir yazılım yükleme ihtiyacını ortadan kaldırması nedeniyle ucuz olduğu gibi zaman kaybını da ortadan kaldırmaktadır.

2-Masa üstü programlara nazaran, bakımları ve geliştirmeleri de daha kolay olduğu gibi bu programlar için dışarıdan destek almak da oldukça kolaydır.

3-Çok sayıda kullanıcılar tarafından kullanılabilmesi ve bu kullanıcılara internetin olduğu her yerden kullanabilmeleri fırsatını vermesi, web tabanlı yazılımları, en değerli kılan şeydir.

4-Her zaman, her yerde, bütün çalışanların kullandığı bilgileri ve uygulamaları tek merkezden güncelleme kolaylığı vardır. Ayrıca her kullanıcı için yazılım indirme kurma veya benzeri sorunlarla uğraşılması gerekmez.

5-Web tabanlı olduklarından, her kullanıcı için ayrı ayrı kurulum ve indirme gibi ihtiyaçları ortadan kaldırdığı için destek personeline olan ihtiyacı da, önemli ölçüde azaltmaktadır.

6-Web tabanlı bu yazılımların responsive özellikleri olması nedeniyle mobil cihazlarla da uygun görünümler elde edilebildiğinden, bu tür cihazlarda da başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir.

7-Web tabanlı olmaları nedeniyle, güvenlik açıklarının önleminin alınması ve takibi, masaüstü yazılımlarda olduğu gibi, kullanıcılar tarafından yapılmayıp, bu önlemin alınması ve takibi, yazılım sağlayıcısı tarafından yapılabilmektedir.

8-Güncelleştirmeler otomatik olarak yapılabildiğinden, kullanıcıların bu tür güncellemeleri her birinin ayrı ayrı yapmasına gerek olmayacağından, zaman kaybetmelerinin önüne geçilmiş olur.

 

 

500e132d5-0283-46bb-9d29-11cd72725aed.jpg




Yönetim Paneli

Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.

  • Mobil Uyumlu

    Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.

  • Güncel Yazılım

    Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.

  • Kolay Kullanım

    Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.

Size özel yazılımlar

Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Güncel Yazılımlar

Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.

asp
swift
android
java
html
sqll
Planlama

Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.

Analiz

Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.

Tasarım

İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.

Kodlama ve Test

Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.

Teslim ve Bakım

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.

Cari Hesap Nedir?

Cari hesap, genel olarak ticari ilişkilerde kullanılan ve borç-alacak işlemlerinin takip edildiği hesap anlamına gelir. İşletmeler arasında [...]

Bulut Bilişim Nedir?

Bulut bilişim (cloud computing), internet üzerinden bilgisayar sistemlerine erişim sağlayarak veri depolama, veri yönetimi ve işlemleri gerç [...]

Yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize kayıt olun

Check your email

We sent you an email with a link to get started. You’ll be in your account in no time.