Sanal POS Nedir?

Sanal POS Nedir?

Kredi kartı veya banka kartı ile alışveriş yaparken kullandığımız POS (point of sale/ödeme noktası) cihazlarının internete uyarlanmış halidir. E-ticaret işlemlerinde ürün satın alınırken teslimat bilgisi sorulur, fatura bilgisi istenir veya siteye bağlı olarak farklı bilgiler de talep edilebilir.

sanalpos1e83b57dd-62b4-44d0-bb5a-38f6ae462e17.png
1_3NxAyY2-zPVzY6OJ_STysw7bb61455-41f6-4115-b262-70a185b8b3ba.png

Kısaca sanal POS işleyişi, alışveriş esnasında kart bilgilerinin güvenli bir şekilde ilgili bankaya iletilmesi ile geri bildirim sürecidir.

Sanal POS Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur?

E-ticaret firmalarının sanal POS hizmetinden yararlanabilmeleri için bankalardan veya BDDK tarafından onaylanmış olan ödeme kuruluşlarından başvuruda bulunmaları gerekir.

Bankalara başvuru yapabilmek için e-ticaret sitesinde, satışı gerçekleşecek ürünlerden örnek ürünlerin yerleştirilmiş olması gerekir, bununla birlikte, Üyelik Sözleşmesi, Satış Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmeleri, İade ve İptal Prosedürleri gibi bir takım metin ve sözleşmelerinin de mevcut olma sı gerekir.


Bankalar tarafından Sanal POS başvurusunda istenen bir takım evraklarında (nüfus cüzdanı örneği, vergi levhası, ortaklık sözleşmesi, imza sirküleri gibi) tamamlamış olmanız gerekir.

Banka tarafından Sanal POS başvurusu  onaylandıktan sonra bankanın size yolladığı bilgilerin sitenizde kurulu olan Sanal POS modülü sayesinde sisteme entegrasyonu sağlanır ve kredi kartı ile ödeme alabilecek altyapı kurulur ve bu işlemler sonucunda Sanal POS kurulmuş olur.


Sanal POS Güvenli mi?

Bankalar, E-ticaret sitelerine sanal POS entegrasyonu yapılabilmesi için zorunlu tuttuğu bu sistemlerde uygulanan belli başlı güvenlik önlemleri vardır. Bunların denetimi olmadan bankalar sanal POS kullanımına asla izin vermezler.

Alışveriş yapılan web sitesinde SSL sertifikası olup olmadığı hususlarına alıcılar mutlaka dikkat etmelidir. Ayrıca, kullandıkları bilgisayarlarındaki güvenlik yazılımlarının da güncel olması gerekir.

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapacak müşterilerin kişisel ve kredi kartı bilgilerinin transfer sırasında kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için, SSL sertifikası,  bilgilerin iletimi sırasında kullanılan, güçlü bir şifreleme sistemidir.

E-ticaret siteleri için ekstra güvenli olan 3D Secure sistemi de banka hesabınıza bağlı GSM numaranız üzerinden çalışan bir sisteme sahiptir ve bu sistem sayesinde işlem onayı sizin tarafınızdan verildiği için daha güvenli bir hale gelmektedir.

Sanal POS Hizmeti Nereden Alınır?
Sanal POS hizmetini bankalardan yada Sanal POS hizmeti sunan diğer kurumlar (Iyzico,İpara,Paynet,HepsiPay,TürkPOS,PayU) ile anlaşarak alabilirsiniz.

kredi-karti9663b3b7-d7f9-4f06-acd8-20b2e1867038.png




Yönetim Paneli

Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.

  • Mobil Uyumlu

    Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.

  • Güncel Yazılım

    Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.

  • Kolay Kullanım

    Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.

Size özel yazılımlar

Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Güncel Yazılımlar

Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.

asp
swift
android
java
html
sqll
Planlama

Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.

Analiz

Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.

Tasarım

İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.

Kodlama ve Test

Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.

Teslim ve Bakım

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.

Cari Hesap Nedir?

Cari hesap, genel olarak ticari ilişkilerde kullanılan ve borç-alacak işlemlerinin takip edildiği hesap anlamına gelir. İşletmeler arasında [...]

Bulut Bilişim Nedir?

Bulut bilişim (cloud computing), internet üzerinden bilgisayar sistemlerine erişim sağlayarak veri depolama, veri yönetimi ve işlemleri gerç [...]

Yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize kayıt olun

Check your email

We sent you an email with a link to get started. You’ll be in your account in no time.