Peer To Peer (P2P) Nedir?
Peer-to-Peer (P2P), "eşler arası" anlamına gelir ve genellikle bilgisayar ağları veya diğer iletişim sistemleri aracılığıyla, merkezi bir sunucuya ihtiyaç duymadan doğrudan cihazlar arasında iletişim ve veri paylaşımı anlamına gelir. P2P ağı, bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler veya diğer cihazlar gibi eşlerden oluşur. Her bir cihaz, hem kaynak sağlayıcı hem de kaynak kullanıcı olarak işlev görebilir.
P2P ağlarında, bir cihazdan diğerine doğrudan veri aktarımı gerçekleşebilir. Örneğin, dosya paylaşımı için popüler olan bir P2P protokolü olan BitTorrent, kullanıcıların dosyaları birbirlerine doğrudan aktarmalarına izin verir, böylece büyük dosyaları merkezi bir sunucuya yüklemek ve indirmek gerekmez.
P2P ağları, dosya paylaşımı, internet telefonculuğu (VoIP), oyunlar, veritabanı dağıtımı ve diğer uygulamalar için kullanılabilir. Bu tür ağlar genellikle merkezi bir otoriteye bağımlılığı azaltır ve daha esnek, dağıtık bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte, yasal konularda ve güvenlik açıklarında bazı tartışmalar da beraberinde getirebilirler.
Yönetim Paneli
Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.
-
Mobil Uyumlu
Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.
-
Güncel Yazılım
Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.
-
Kolay Kullanım
Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.
Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.
Bize UlaşınHizmetlerimiz
Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.
Güncel Yazılımlar
Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.
Planlama
Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.
Analiz
Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.
Tasarım
İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.
Kodlama ve Test
Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.
Teslim ve Bakım
Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.