Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ne (ETBİS) kayıt nasıl yapılır.

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ile ilgili tebliğ 11.08.2017 günlü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.Gümrük ve Ticaret Bakanlığının İnternet sayfasında  bu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya göre ‘’ Ağ üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan elektronik ticaret işletmeleri, kayıt veya bildirim 

2180f0461b-8578-44a8-9f85-b92b4212faa6.png
206921a219-2b2a-43d1-802e-85ea587cb715.png

yükümlülüklerini 01/12/2017 tarihinden itibaren 30 gün içinde yerine getirecek. Kendilerine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar, aracı hizmet sağlayıcılar ve yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar faaliyetlerine başlamadan önce ETBİS’e kayıt olacak. Ayrıca, elektronik ticaret ortamında sınır ötesi elektronik ticaret gerçekleştirilmesi halinde ülke ve ödeme yöntemi bazında bu ticaretin yıllık hacmine ilişkin bildirimler her yıl Mart ayı sonuna kadar yapılacak.

Tebliğ uyarınca gerçek kişiler tarafından yapılacak kayıt ve bildirimler kendileri veya yetkili temsilcileri, tüzel kişiler tarafından yapılacak bildirimler ise yetkili temsilcileri tarafından www.eticaret.gov.tr üzerinden ETBİS’e yapılacak.

ETBİS’e kayıt ve bildirim sırasında, e-ticaret faaliyetinde bulunan işletmelerin sicile kayıtlı olup olmadığı ve sanal pos bilgilerinin doğruluğu sistem aracılığıyla teyit edilecek.

Ayrıca ödeme ve elektronik para kuruluşları, Bankalararası Kart Merkezi Anonim Şirketi, elektronik ticaret altyapı sağlayıcıları ve aracı hizmet sağlayıcılar internet üzerinden yapılan sözleşme ve verilen siparişlere ilişkin Bakanlıkça detayları belirlenen ve anonim hale getirilmiş istatistiki bilgileri aylık dönemler halinde ETBİS’e bildirecek.

Elektronik ticaret faaliyetinde bulunan gerçek veya tüzel kişiler, faaliyete başlamadan önce ETBİS’e kayıt olacak ve faaliyette bulundukları internet sitesi, mobil site veya mobil uygulamaları Bakanlığa bildirecek. Bu sayede, e-ticaret yaptığını bildiren işletmeler kayıtlı hale gelecek ve e-ticaret işletmelerinin ulaşılabilir olmasına imkân sağlanacak ve kayıt dışılığın önüne geçilecektir.

Ayrıca, elektronik ticaret ortamında sunulan mal ve hizmetlerin türü, kargo ve lojistik bilgileri, sınır ötesi e-ticarete ilişkin işlemler, üretim yeri, depo adresi, ödeme yöntemleri gibi bilgiler Tebliğ kapsamında ETBİS üzerinden Bakanlığa bildirilecek.

Kayıt ve bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca 5.000 Türk lirasından 20.000 Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak.’’ Denmektedir.

Bu Tebliğe ve açıklamaya göre, 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bütün e-ticaret firmalarının kayıt yaptırması  zorunlu hale gelmiştir.

ETBİS’e nasıl kayıt olunur?

E-ticaret sistemi ile İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan firmalar, kayıt işlemlerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı internet sitesine “https://www.eticaret.gov.tr” adresi üzerinden açılan ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ PLATFORMU sayfasına yönlendirilirsiniz

e-ticaret-danismaligi7661d268-b339-4929-b337-73a6a669a63f.png




Yönetim Paneli

Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.

  • Mobil Uyumlu

    Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.

  • Güncel Yazılım

    Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.

  • Kolay Kullanım

    Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.

Size özel yazılımlar

Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Güncel Yazılımlar

Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.

asp
swift
android
java
html
sqll
Planlama

Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.

Analiz

Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.

Tasarım

İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.

Kodlama ve Test

Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.

Teslim ve Bakım

Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.

Cari Hesap Nedir?

Cari hesap, genel olarak ticari ilişkilerde kullanılan ve borç-alacak işlemlerinin takip edildiği hesap anlamına gelir. İşletmeler arasında [...]

Bulut Bilişim Nedir?

Bulut bilişim (cloud computing), internet üzerinden bilgisayar sistemlerine erişim sağlayarak veri depolama, veri yönetimi ve işlemleri gerç [...]

Yeniliklerden haberdar olmak için bültenimize kayıt olun

Check your email

We sent you an email with a link to get started. You’ll be in your account in no time.