Burn Rate Nedir?
"Burn rate", genellikle bir şirketin belirli bir süre içinde harcadığı nakit miktarını ifade eder. Özellikle yeni kurulan veya hızla büyüyen teknoloji şirketleri için kullanılan bir terimdir. Burn rate, genellikle bir ay veya bir çeyrek gibi belirli bir zaman dilimindeki nakit çıkışını gösterir.
Burn rate, bir şirketin mevcut nakit rezervlerini ne kadar süreyle idare edebileceğini belirlemeye yardımcı olur. Örneğin, bir şirketin aylık burn rate'i 100.000 dolar ise ve şirketin banka hesabında 500.000 dolar nakit varsa, bu durumda şirketin mevcut nakit rezervleri ile beş ay boyunca faaliyetlerini sürdürebileceği anlamına gelir.
Burn rate, genellikle yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri ve şirket yöneticileri tarafından yakından izlenir. Özellikle yeni kurulan şirketler için, burn rate'in yönetimi, nakit akışı yönetimi ve finansal sürdürülebilirlik açısından kritik öneme sahiptir. Yüksek bir burn rate, şirketin nakit rezervlerini hızla tüketmesine ve finansal sıkıntılarla karşılaşmasına neden olabilir. Bu nedenle, şirketler sürdürülebilir bir burn rate hedeflemeli ve gerektiğinde harcamaları revize etmelidir.
Yönetim Paneli
Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.
-
Mobil Uyumlu
Kullanmış olduğumuz tüm alt yapılar mobil ve tablet uyumludur.
-
Güncel Yazılım
Tüm alt yapılarımızı günce yazılımlar ile geliştirmekteyiz.
-
Kolay Kullanım
Geliştirmiş olduğumuz yazılımları kullanıcıların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarladık.
Özel yazılımlar ile proje risklerini en aza indirerek oluşabilecek başarısızlıkların, en önemlisi de zamandan tasarruf sağlayarak maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Web tabanlı uygulamalarda işinizin, günün bilişim teknolojilerinin sağladığı gücü arkasına almasını sağlayabilirsiniz.
Bize UlaşınHizmetlerimiz
Nemutlu Yazılım uzman ekibi ile ihtiyaç duyduğunuz yazılımlar için sizlere profesyonel çözümler sunar.
Güncel Yazılımlar
Yeni nesin yazılımlar ile dinamik ve yönetilebilir projeler geliştiriyoruz.
Planlama
Projeniz için fizibilite çalışması yapılır ve proje planlaması yapılır.
Analiz
Çeşitli yazılım geliştirme metodojileri ile kullanım dökümanları oluşturulur.
Tasarım
İhtiyaçların giderilmesi halinde sistemin tasarım aşamasına başlanır.
Kodlama ve Test
Tasarım aşamasından sonra kodlama ve test aşamsına geçilir.
Teslim ve Bakım
Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra teslim aşamsına geçilir. Daha sonra oluşabilecek eksiklikler bakım aşamasında giderilir.